По традиция и тази година Работилница Седянка взе участие в Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2017 г.“ Тази година програмата ни включваше изложба“Шевицата-благословия и днес“, „Шарено коланче“ – конкурс за мънистени,бродирани и тъкани колани, ревю“Дантелена магия“ и работилнички за деца и възрастни.

Отличени в конкурса бяха най-младата участничка Велина Костадинова – само на 9 години и най-възрастната – Симеонка Стойчева, която получи почетна грамота за цялостното си творчество. Първото място бе за Софка Димитрова, второто – за Кремена Димитрова, а третото място бе за Димка Боянова. В ревюто „Дантелена магия“ бяха показани яки, бижута и аксесоари на майсторките на калоферска дантела Маргарита Бонева, Кремена Димитрова, Мими Бонева и Любка Любенова.

Огромен успех пожъна първото печатно издание на Работилница Седянка – „АБВ на българската шевица“, един наръчник за начинаещите в изкуството на бродерията. Благодарим на всички, които направиха възможно издаването му и се надяваме да бъдат с нас и в следващите ни проекти.
Ето как отразиха медиите нашето участие:
Вестник Янтра Днес

Телевизия ВидеоСат